dilluns, 18 de juny del 2007

COCA DE CREMA

Arriba Sant Joan i arriben les coques de fruita, crema, llardons... mmmm que bones.
Avui he provat de fer una coca de crema i aquí us poso la recepta.

Ingredients:
Per la crema:
1 rovell d'ou
25 grams de sucre
8 grams de Maizena
125 ml de llet
la pell d'una llimona
Per la massa:
2 làmines de pasta de full
sucre
1 ou

Posar a bullir la llet amb la pell de la llimona (sense la part blanca). Mentrestant batre el rovell d'ou amb el sucre, i un cop ben batut afegir-hi la Maizena a poc a poc.
Un cop arrenqui el bull la llet, apagar el foc i deixar-la refredar. Colar-la. Afegir-la a la barreja de l'ou i posar-ho altre cop al foc, sense parar de remenar fins que espessi. Posar la crema en una plata, tapar amb film transparent (procurant que toqui a la crema, per tal que no es faci crosta) i deixar refredar.
Estirar una làmina de pasta de full a sobre un SILPAT o paper de forn. Escampar a sobre la crema deixant un marge d'un dit a les vores. Pintar el marge amb ou batut amb l'ajut d'un pinzell. Cobrir amb l'altra làmina de pasta de full i marcar tota la vora amb una forquilla per tal d'enganxar les dues capes. Punxar una mica la pasta de full per que no pugi, pintar-la amb ou batut i espolsar-la amb sucre.
Coure la coca al forn a 180ºC fins que quedi daurada (uns 25 minuts).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona idea fer fotos els plats! Sobretot per els que ens costa imaginar-nos com han de quedar. Però el que passa, és que no em quederàn igual....i la decepció serà més gran :)
Moltíssimes gràcies per les receptes! Ah! m'agrada molt la foto de la tasa de cafè amb el teu nom, ets una artista!!!

Unknown ha dit...

Ostres cuxineta quina bona pinta!
Estic d'acord amb l'Alba la foto és xulíssima