dilluns, 2 de juliol de 2007

PASTÍS DE XOCOLATA

Havia d'estrenar el motlle que la Maria em va regalar pel meu aniversari (un motlle amb base de ceràmica i contorn de silicona) i com que no em volia arriscar a provar-lo amb una recepta nova he fet el famós pastís de xocolata que "allà on va triomfa".


Aquí teniu els ingredients:
200grs de xocolata de cobertura (70%) (La Nestlé en té menys però també queda bo)
200grs de mantega
90grs de farina
150grs de sucre
4 ous
40grs de cacau (30 per la massa i 10 per decorar)
1/2 sobre de llevat Royal

Desfer la xocolata i la mantega al microones.
Separar les clares i els rovells. Les clares muntar-les a punt de neu amb la meitat del sucre.
Batre per separat els rovells amb l'altra meitat del sucre fins a blanquejar-les.
Barrejar els rovells amb la xocolata, la mantega i el cacau. Després afegir les clares amb compte per no perdre gaire volum. Per últim barrejar la farina tamisada i el llevat.
Posar la massa en el motlle i coure al forn preescalfat a 180ºC durant 25 minuts.
Deixar refredar i desemmotllar. Posar cacau per sobre i també queda molt bo obrir-lo i posar-hi melmelada de préssec, de maduixa... la que us agradi més.
Bon profit!!!

Si teniu thermomix podeu provar de fer-ho així:
Posar la papallona
Posar al vas els ous i el sucre. 7 minuts, 37ºC velocitat 3
Mentre fondre la xocolata i la mantega al microones.
Incorporar la xocolata i la mantega al vas. 2 minuts velocitat 2
Incorporar la resta d'ingredients. 2 minuts velocitat 2
Treure la papallona i programar 1 minut més a velocitat 2
Posar la massa en el motlle i coure al forn preescalfat a 180ºC durant 25 minuts

3 comentaris:

Anna ha dit...

Escolta cuxineta, que és això del: "famós pastís de xocolata que "allà on va triomfa"... jo aquest pastís no he tingut oportunitat de provar-lo mai ehhh :)
AHÍ DEJO EL COMENTARIO... jejejej

andrea ha dit...

Quin greu error posar-me a dos quarts de sis de la tarda a llegir el pastis de poma.
Amb aquesta gana que tinc i aquesta foto que veig ja se'm fa la boca aigua.
Felicitats per les receptes, són per llepar-se els dits.

Anònim ha dit...

Hola magalí, m'arrisco a sortir de la frontera del pa amb nocilla...