dilluns, 11 de juny de 2007

FLAM DE MATÓ

A petició de l'Alba i per agrair-vos el vostre suport avui us poso la recepta del flam de mató... allà va!
Ingredients:
150 grs de sucre
300 grs de llet
250 grs de nata líquida
250 grs de mató
1 sobre de quallada Royal

Engegar el forn a 180ºC.
Primer fer el caramel; posar una mica de sucre en un cassó, repartir-lo be i deixar-lo al foc. No moure fins que veiem que comença a desfer-se. Deixar fins que agafi el color que ens agradi.
Repartir-lo pel fons del motlle / motlles.
Posar en un pot la quallada, el mató, el sucre i la nata. Triturar-ho. Quan el mató s'hagi desfet tirar-hi la llet i tornar-ho a triturar. Omplir el motlle / motlles amb la barreja i posar-los en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. Coure durant 1/2 hora. És millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Surten uns 10 motlles individuals o un motlle rectangular de plum-cake.
Bon profit!

5 comentaris:

saluti ha dit...

Mmmm...!!!
sembla fàcil i boníssim!
Amb tantes cuineres internautes a la família, ja cal que m'hi posi amb ganes el dia que us convidi a casa...
Moltes felicitats pel blog i ànims!
(fotos n'hi hauran? jiji...)

Glòria ha dit...

Hola Salut!
És que se'l van engrapar tan ràpid que no em va donar temps a fer una foto... jeje
Be, no tenia costum de fer fotos als plats que cuinava, un error!!!
A partir d'ara tindré la màquina de fer fotos al costat dels llumins i així no m'oblidaré de fer-ne.... i ja les aniré penjant.
Gràcies!

andrea ha dit...

Ara estic molt enfeinada per provar de "fer" la recepta que ens proposes i que deu estar boníssima, però jo pregunto:
i "provar-la" podria?
S'enten oi?
Petons

Glòria ha dit...

Hola Andrea!
Diumenge passat vam estar a Montserrat i vam comprar mató per fer flam... però un problema logístic (no tenia nata) ens va "obligar" a menjar-nos-el sense flam.... vaja que la propera vegada serà... i llavors ja tindràs oportunitat de provar-lo.

Anònim ha dit...

Jo el tinc al forn en aquest moment, però ja tinc ganes de tastar-lo perquè fa una pinta boníssima!
Gràcies per deixar la teva recepta tan súper fàcil! Així dóna gust fer postres!

Salut!

Marta