dijous, 11 de setembre del 2008

25 ANYS DE TV3 I 100 ANYS DE L'ESTELADA

Enguany per la Diada de Catalunya tenim dos motius més de celebració:
El centenari de l'estelada, i com en molts altres blogs arrel de la proposta de la Mar Roca, durant el dia d'avui juguemacuinetes.cat lluirà l'estelada.
Els 25 anys de TV3.
Aquesta darrera efemèride m'ha dut a preparar el pastís d'aniversari que el programa Dolça Catalunya va presentar en la seva darrera emissió el passat diumenge dia 7 de setembre i que avui es vendrà a un bon nombre de pastisseries de Catalunya.
Com van explicar fil per randa la recepta he decidit provar de fer-lo. Teniu el video de la recepta en aquest enllaç.Per molts anys TV3.... i VISCA CATALUNYA!!!!

ACTUALITZACIÓ:
Ep! El link que us he posat del video de la recepta no inclou els ingredients, així que us poso els que en la versió que van passar per la TV sí que sortien:
Per la compota de taronja:
40 grs de mantega
100 grs de sucre morè
1,5 l d'aigua
3 taronges
Per les planxes de pa de pessic:
55 grs de cacau
200 grs de sucre morè
25 grs de pols d'ametlla
5 ous
100 grs de cobertura de xocolata amb llet (es fa servir en el moment de muntar el pastís, no en la confecció del pa de pessic)
Per la glassa de xocolata:
240 grs de nata
360 grs de sucre morè
120 grs de cacau
5 fulls de gelatina

Important: al fer la glassa de xocolata podeu emprar una quarta part (o una cinquena per fer-ho més rodó) dels ingredients.... si feu servir les quantitats que posava a la recepta original (jo ho vaig fer) us en sobrarà mooooolta!!!!

6 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ei, quina entrada més xula. Saps? tenia moltes ganes de veure aquest pastís! nosaltres no tenim televisió i ma mare em va explicar alguna cosa sobre aquest pastís i m'havia quedat amb les ganes de veure'l. Gràcies per haver-lo fet i presentar-lo. T'ha quedat espectacular.
Bona diada: salut i llibertat.

Dolors ha dit...

Mica en mica vas confirmant que ets una reposera increïble. Vaig veure el pastís a la tele però em vaig perdre el principi, així que em vaig quedar amb les ganes de saber la recepta. Ho intentaré fer jo també, però seguríssim que no superaré la presentació del de la tele (i encara menys del teu, que és espectacular). Ah! Aquest no l'hem tastat a la feina, eh?

Cuinagenerosa ha dit...

t'ha quedat impressionant, aquest pastís d'aniversari, es veu ben bé que això de la reposteria fa per tu.

Gemma ha dit...

ESPECTACULAR! T'ha quedat impressionant!
He estat fora des del 10 de setmebre i no he pogut veure ni tastar aquest pastís :(
Sort que puc veure el teu i imaginar-me que devia ser boníssim! Nyam!

Anna ha dit...

Quantes capes de xoco...mmmmm!

Anònim ha dit...

Hola companys!
Us volia felicitar per la iniciativa del Planeta de Cuinetes. És genial!!

Moltes gràcies per incloure'ns a la llista!

Massitet