dimecres, 18 de juny del 2008

RISOTTO AMB CEPS I BOTIFARRA

És una recepta que vaig fer dissabte passat per dinar i que tenia pendent encara de penjar.... En Xavi ens va venir a visitar des de Donosti i calia quedar bé! Vaig trobar a plaça uns ceps que feien una pinta.... així que anava amb la idea de comprar peix per fer un arrosset i vaig acabar fent un risotto amb ceps i botifarra... va quedar boníssim, i és que els ceps tenen una textura i un gust deliciós.

Ingredients (per a 4 persones - plat únic):
quatre culleradetes de mantega
un raig d'oli d'oliva
1/2 ceba mitjana o una de petita
ceps (jo en tenia 4 de mida mitjana, que van quedar en dos un cop ben nets; ja se sap que amb això dels bolets sempre es troben sorpreses ben vives ...)
una botifarra
400 grs d'arròs arborio
1 litre de brou de pollastre (jo vaig fer servir Gallina Blanca)
formatge parmesà

Posar a escalfar el brou de pollastre al microones o en un cassó al foc.
Posar en una cassola dues culleradetes de mantega i l'oli, quan estigui fosa afegir-hi la ceba. A foc baix coure uns 10 minuts; tirar-hi els ceps tallats a làmines ben fines i la botifarra tallada a rodanxes.
Quan estiguin cuits afegir l'arròs i deixar un parell de minuts. Remenar be i escampar be els ingredients per la cassola. (Un cop posem el brou es recomana no remoure amb la cullera sino només fer-ho agafant la cassola i sacsejant-la una mica).
Afegir brou fins que quedi cobert (i només cobert) l'arròs. Quan veiem que l'arròs es vagi bevent el brou anar afegint-ne més a poc a poc (un o dos cullerots cada vegada). Jo l'acostumo a coure uns 20 minuts però amb això de l'arròs ja se sap que va a gustos (a mi no m'agrada que quedi al dente, que es noti dur).
Un cop hàgim parat el foc tirar-hi un parell de culleradetes de mantega i una mica de parmesà ratllat i ara sí remenar-ho amb la cullera.

Bon profit!!

3 comentaris:

Saluti ha dit...

Ei mestressa!
amb la gana que tinc... quina bona pinta!
Doncs resulta ser que hi han pastilles d'aquestes de brou "sabor bolets", ja preguntaré a la tieta montse i t'informaré, crec que em va comentar que ella ho comprava en alguna botiga de productes italians.
A veure si ho aconsegueixo i provo de fer la variant... ja us explicaré!

Bon profit!

Salut

Anònim ha dit...

quin bona pinta té aquest arròs!

t'escric des d'Ecoveritas, la cadena de supermercats ecològics de Barcelona. ens estem posant en contacte amb persones que veiem que estan interessades en els aliments de qualitat, com tu, per a convidar-los a apuntar-se al nostre butlletí, que preparem cada 15 dies sobre novetats en el sector del menjar ecològic.

si t'interessa, pots apuntar-te en la nostra web.

salutacions

bajoqueta ha dit...

Fa molt bona pinta, una altra manera de fer-lo, ho provaré!