divendres, 30 de maig de 2008

FOCACCIA D'OLIVES NEGRES, TOMÀQUETS CHERRY I ORENGA

Aquesta és una de les receptes que ens va ensenyar a fer l'Iker Erauzkin el dia que vam anar a l'aula de la Boqueria, la vaig fer fa uns dies i encara tenia pendent de penjar el post.


INGREDIENTS:
500 grs de farina
20 grs. de llevat premsat de forner
sal
oli d'oliva
vinàgre balsàmic de mòdena
aigua
tomàquets cherry
olives negres sense pinyol
una mica d'orenga fresc

Dissoldre el llevat amb una mica d'aigua tíbia (amb una mica menys de mig got n'hi haurà prou). En un bol posar la meitat de la farina i afegir aigua (més aviat freda) amb la quantitat necessària per poder anar remenant amb la mà i poder-ne desfer tots els grumolls (ha de ser una barreja més aviat líquida, com si fos una crema). Afegir el llevat dissolt, un bon raig d'oli d'oliva i una mica de sal. Anar afegint la resta de la farina. Ha de quedar una massa bastant suau, que encara s'enganxa una mica a les mans, mai una massa com per fer pa.
Posar farina al marbre i amassar una mica la massa, incorporar-hi els tomàquets cherry sencers, les olives negres picades i l'orenga fresc també picat (jo encara no en tenia i vaig fer servir orenga sec). Formar una barra ampla i allargada en una plata per anar al forn i deixar llevar de 30-45 min.
Un cop ha llevat la massa, pintar la superfície amb una barreja d'oli d'oliva i vinagre a parts iguals.
Posar al forn preescalfat a 190ºC durant 30 minuts.
Un cop estigui una mica freda tallar-la a llesques. Si voleu encara es pot tornar a posar al forn per a torrar una mica les llesques... a mi personalment em va agradar ja com un pa, sense tornar-la a coure.
Bon profit!

2 comentaris:

Anna ha dit...

T'ha quedat una pinta espectacular!!!

Glòria ha dit...

Moltes gràcies Anna...He estat vagant una estona pel vostre nou blog i és espectacular!!! Quinja enveja aquests viatges, el d'Islàndia sobretot!!!!