divendres, 30 de maig del 2008

MELMELADA DE CIRERES

Ja fa uns dies vam acompanyar a la Salut i l'Àlex a collir cireres a casa d'uns parents.... En vam collir tantes que no donàvem l'abast a menjar-ne, així que per no haver de llençar-ne cap i abans que es fessin malbé vaig fer-ne melmelada. Aquí en teniu la recepta. És molt bona i amb una torradeta per esmorzar al matí està mmmmmmm!!!!!


INGREDIENTS:
1kg de cireres (sense pinyol)
300 grs de sucre
1 poma (tallada a trossets petits)
el suc d'una llimona

Per treure el pinyol de les cireres l'Àlex i la Salut ens varen regalar "la matxin".... impressionant!. És tan fàcil de fer servir que en Martí hi va col·laborar i tot.


Posar-ho tot en una cassola i donar-hi uns cops de túrmix per trencar una mica més les cireres. Fer bullir a foc lent durant uns 30-40 min. Per deixar-la a la textura que ens agradi, amb trossets o més fina, passar-hi el túrmix. Posar-ho en pots, tancar-los immediatament quan estiguin calents i girar-los del revés (així es fa el buit i no cal fer el bany maria).

Bon profit!

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Quina sort tenir parents terratinents, entre ametlles, oli, cireres...
Aquest estri per treure els pinyols és fantàstic. Fins i tot el faig servir quan ens mengem les cireres crues, així no et trobes el pinyol i encara són més bones :)
A més, fer-lo anar és divertidíssim, m'imagino que en Martí s'ho devia passar la mar de bé ;)
Aquest melmelada serà boníssima, a casa no duraria ni 2 dies!

Glòria ha dit...

Jeje Gemma, la veritat és que sí que és una sort. A més de sortir gratuït, la qualitat és insuperable i t'ho menges tot molt més a gust. A primers d'any podem gaudir també d'unes mandarines que són la mar de bones i segur que encara em deixo alguna collita pròpia d'algun parent per comptar....Ep sí! El préssec amb almívar que des de Lleida ens fan arribar també uns altres parents (aquest ja pelat, cuinat i en pots!!!)

Anna ha dit...

No havia vist mai aquest estri...a veure si el trobo ara que ve l'època de les cireres ;)

Raquel ha dit...

La foto del petit fent servir l'estri es xulissima, m'ha encantat!!

La melmelada perfecte, a mi també m'agrada fer-ne tot i que amb la de cireres encara no m'he estrenat.

Salutacions,

Raquel

Glòria ha dit...

Anna - Crec que no és molt difícil trobar-lo, en qualsevol botiga d'estris de cuina segur que te'n poden vendre un.
Raquel - Gràcies, prova de fer la melmelada, és boníssima. He vist algunes receptes al teu blog que m'han agradat molt, quan les provi de fer ja t'ho diré. Altre cop moltes gràcies.

Unknown ha dit...

Hola bones tardes, a casa tb tenim cirerers i hem d regalar-ne moltes. Aquest any volia provar de fer melmelada pero tinc un dubte, puc utilitzar sucre more? Moltes gracies