Després d'haver-ne fet ja unes quantes (abans d'haver inaugurat el blog, és clar) espero que aquesta hagi quedat amb la textura de la típica tarta de Santiago (les anteriors sempre m'han quedat massa esponjoses).
Ingredients:
200 grs d'ametlla mòlta
50 grs d'ametlla granulada
4 ous
200 grs de sucre de llustre
ratlladura de pell de mitja llimona
Preescalfar el forn a 180ºC.
Posar en un bol el sucre i la ratlladura de la pell de llimona. Un cop estigui barrejat incorporar-hi els ous. Barrejar-ho be i incorporar-hi l'ametlla (en pols i granulada)
Quan la massa sigui homogènia abocar-la en un motlle baix prèviament engreixat amb mantega.
Coure al forn durant 20 minuts.
Tirar-hi una mica de sucre de llustre per sobre.
Be, la propera em toca la mona de pasqua que farem amb en Joan aquests dies de vacances i després.....
Uix quins nervis!!!!! un kit d'sferificació m'està esperant... Tot i que te manual d'instruccions em sembla que és més fàcil i entenedor muntar unes estanteries de l'Ikea. Properament en veureu els resultats.
dimarts, 18 de març del 2008
TARTA DE SANTIAGO
Post de Glòria a les 14:16
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
7 comentaris:
Felicitats Glòria!!
Acabem de provar la tarta que ens ha portat el Carles i t'haig de dir que mai havia provat una tarta de santiago tan bona! Normalment no m'entra massa bé perquè és molt seca, però aquesta és molt suau i passa com si res!
A veure si un dia m'animo i la provo de fer a casa.
Per cert, hem detectat un ERROR en la recepta. En l'apartat d'ingredients, en lloc d'ametlla mòlta i ametlla granulada hi posa farina mòlta i farina granulada!
Salut i bones vacances, o més aviat, bon cap de setmana llarg!
Hola Glòria, sóc el Francesc. Gràcies pels teus comentaris al meu blog. Ja hi he penjat la foto del pastís de formatge amb melmelada de gerds. Per cert, em sembla molt bona la teua idea de fer un bloc de cuina per a menuts i no tan petits. És molt interessant. Salutacions des del País Valencià.
La tarta de Santiago és tot un clàssic... A mi també em costa triar quina recepta fer, n'hi ha tantes! Però la teva té molt bona pinta...
Gràcies Txell. Prova de fer-la i veuràs que és molt fàcil, ep! i gràcies per comentar-me l'error... ja està corregit
Francesc, quina pinta més bona que fa el pastís... segur que no en va quedar ni un bocí!!
Gemma, ho havia provat de moltes maneres però quedava massa esponjós i semblava un pastís d'ametlla i no la típica tarta de Santiago que és més "tupideta". Al final com menys temps hi he dedicat a barrejar els ingredients més m'ha agradat.
buscant la recepta de la tarta de santiago he trobat el teu blog i provaré de fer-la. Gràcies
Publica un comentari a l'entrada