dissabte, 22 de març del 2008

MONA DE PASQUA (2)

Aquesta sí que és la mona que hem fet enguany pel Joan (com no ens podrem veure dilluns ho vam avançar una miqueta)
La vam preparar amb el Joan, la Neus i el Martí.... uns bons marmitons.
L'hem fet amb pa de pessic farcit de melmelada de préssec i cobert de crema. I no hi podien faltar els pollets, les plumes i unes figuretes (en aquest cas Ratatouille)
Ingredients:
Per al pa de pessic:
6 ous
200 grs de farina
200 grs de sucre
Ratlladura d'una llimona

Per a l'almívar:
200 ml d'aigua
200 grs de sucre
un mica de suc de llimona

Per a la crema:
250 ml de llet sencera
2 rovells d'ou
50 grs de sucre
10 grs de maizena
la pell de mitja llimona

Per fer el pa de pessic:
Preescalfar el forn a 180ºC. Muntar les clares a punt de neu. Reservar. Muntar els rovells amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegir-hi la ratlladura de llimona. Barrejar-hi amb cura les clares, mirant que no baixin. Afegir la farina amb una espàtula i abocar la barreja en un motlle prèviament untat amb mantega i farina.
Coure al forn a 180ºC durant mitja hora.

Per fer l'almívar:
Posar tots els ingredients en una cassola. Primer a foc fort fins que arrenqui el bull i després a foc lent i anar remenant durant uns 10 minuts. Deixar refredar una mica.

Per a la crema:
Barrejar be amb el túrmix la llet, els rovells, el sucre i la maizena. Abocar la barreja en un cassó i afegir la pell de llimona. Coure a foc lent fins que espesseixi (entre 10-15 minuts).
Per muntar la mona:
Fer un tall longitudinal a la mona, per tal de farcir-la. Sucar amb l'almívar les dues bandes del tall. Posar la melmelada i tornar a ajuntar les llesques.
Pintar també per sobre del pa de pessic una mica de l'almívar i untar amb la crema.
Si voleu a les vores hi podeu posar ametlla laminada. Jo també hi vaig ratllar una mica de xocolata per damunt.
Aquí en teniu les fotos per veure com va quedar.


3 comentaris:

Gemma ha dit...

Ui Aquesta mona sí que és de veritat! I té una pinta molt bona!
Jo m'hi poso ara mateix, cap a la cuina de cap al pa de pessic i a la crema :)

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Glòria ha dit...

Molt be Gemma. La veritat és que ja espero el teu post. Segur que ens meravellaràs a tots (a més del teu fillol/fillola) com sempre.