dimarts, 22 de desembre del 2009

GALETES DE NADAL

Enguany amb el Martí hem fet unes galetes decorades de Nadal per donar a les seves mestres i a les de l'Aina.
La recepta que hem fet servir és molt similar a la d'aquest post de la Dolors, però com que hi hem fet algun petit canvi us poso la recepta que jo he fet servir.
Ingredients:
170 grs de mantega
170 grs de sucre glas
100 ml de llet
1 ou
600 grs de farina

La mantega ha d'estar fora de la nevera una bona estona abans per tal que la pugueu treballar amb unes varilles, per tant ha d'estar molt tova (i no és el mateix posar-la al microones). Primer de tot batre la mantega i quan ja estigui flonja afegir el sucre glas tamisat. Afegir l'ou i la llet i barrejar amb les varilles perquè quedi una textura líquida però homogènia. Un cop això afegir a poc a poc la farina tamisada. Hi haurà un moment en que ja no podreu fer servir les varilles i ho haureu d'amassar amb les mans. La massa no s'ha d'enganxar a les mans, quan passi això ja estarà a punt per estirar-la. La mida de l'ou, el tipus de farina, etc poden fer que la quantitat de farina sigui diferent (més de 600 grs. o menys).
Quan ja tingueu la massa ben amassada, feu una bola una mica aixafada i talleu-la en 4 trossos. Cada tros l'estireu amb un corró entre dos papers sulfuritzats i amb un gruix d'uns 4-5 mm. Els poseu a la nevera un mínim de 5 hores. És important que la massa estigui freda ja que es talla millor amb els motlles i a l'hora d'enfornar-les no perden la forma. Per a coure-les heu de tenir el forn preescalfat a 180ºC i triguen a coure's uns 15-18 minuts.
Deixeu-les refredar en una reixeta. Quan les traieu del forn estaran toves, i a mesura que es van refredant es van endurint.
Un cop fredes ja les podreu decorar. Per a la decoració us dirigeixo al blog d'una persona (la Bea de Tenerife) que ho explica molt i molt be.


Espero que passeu uns bons Nadals i que els Reis us portin moltes coses....
Bon profit!

9 comentaris:

josep ha dit...

Glòria,
Ens agrada llegir-te i veure aquestes magnífiques galetes que heu fet. Suposem que el Martí va gaudir d'allò més participant-hi.
Una abraçada i que tingueu molt bones festes.

Mar Calpena ha dit...

Canya amb les galetes! Que bones són!

Dolors ha dit...

Déu ni do quines galetes us van servir!! Amb el que l'agraden al Martí disfrutaria d'alló més preparant-les i, per suposat, menjant-se-les. Bones Festes pels quatre, família i un petó molt gran pels peques.

La cuina vermella ha dit...

Son absolutament genials. Molta llum per aquest nou any que està a punt de comenár!!

Maria ha dit...

Que boniques t'han quedat. I aquesta glassa molt be, eh!
Un bon any !!

Gemma ha dit...

És fantàstic veure com els nens i el joves (com els meus alumnes, je je je...) disfruten cuinant i aprenent noves receptes, oi? Us van quedar molt xules!

Anònim ha dit...

Hola!!!!`Sòc la Soraya. Avui m'he enrecordat de les galetes que ens vau regalar el curs passat per Nadal!!!! I he trobat l'etiqueta amb aquesta adreça. M'ha fet molta il·lusió veure en Martí. Segur que segueix igual de maco. Un petó a tots quatre. I aquest any mentre intento que em sortin unes galetes tan maques com les vostres m'enrecordaré de vosaltres.

Glòria ha dit...

Hola Soraya!
Molts records del Martí. Espero que et vagi molt be a la nova escola i que les galetes de Nadal et sortissin ben bones.
Una abraçada!

Enric ha dit...

Hola!! Son unes galetes molt maques!! Tot un detall per les professores!! Nosaltres tot just hem publicat les galetes de sucre d'aquest Nadal! Et passo un enllaç per si les vols veure!!
Bon Nadal!!
http://sucrebcn.blogspot.com.es/p/galetes-de-nadal-galletas-de-navidad_16.html?showComment=1384715668126&m=1