dissabte, 22 de març de 2008

MONA DE PASQUA (2)

Aquesta sí que és la mona que hem fet enguany pel Joan (com no ens podrem veure dilluns ho vam avançar una miqueta)
La vam preparar amb el Joan, la Neus i el Martí.... uns bons marmitons.
L'hem fet amb pa de pessic farcit de melmelada de préssec i cobert de crema. I no hi podien faltar els pollets, les plumes i unes figuretes (en aquest cas Ratatouille)
Ingredients:
Per al pa de pessic:
6 ous
200 grs de farina
200 grs de sucre
Ratlladura d'una llimona

Per a l'almívar:
200 ml d'aigua
200 grs de sucre
un mica de suc de llimona

Per a la crema:
250 ml de llet sencera
2 rovells d'ou
50 grs de sucre
10 grs de maizena
la pell de mitja llimona

Per fer el pa de pessic:
Preescalfar el forn a 180ºC. Muntar les clares a punt de neu. Reservar. Muntar els rovells amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegir-hi la ratlladura de llimona. Barrejar-hi amb cura les clares, mirant que no baixin. Afegir la farina amb una espàtula i abocar la barreja en un motlle prèviament untat amb mantega i farina.
Coure al forn a 180ºC durant mitja hora.

Per fer l'almívar:
Posar tots els ingredients en una cassola. Primer a foc fort fins que arrenqui el bull i després a foc lent i anar remenant durant uns 10 minuts. Deixar refredar una mica.

Per a la crema:
Barrejar be amb el túrmix la llet, els rovells, el sucre i la maizena. Abocar la barreja en un cassó i afegir la pell de llimona. Coure a foc lent fins que espesseixi (entre 10-15 minuts).
Per muntar la mona:
Fer un tall longitudinal a la mona, per tal de farcir-la. Sucar amb l'almívar les dues bandes del tall. Posar la melmelada i tornar a ajuntar les llesques.
Pintar també per sobre del pa de pessic una mica de l'almívar i untar amb la crema.
Si voleu a les vores hi podeu posar ametlla laminada. Jo també hi vaig ratllar una mica de xocolata per damunt.
Aquí en teniu les fotos per veure com va quedar.


dimarts, 18 de març de 2008

TARTA DE SANTIAGO

Després d'haver-ne fet ja unes quantes (abans d'haver inaugurat el blog, és clar) espero que aquesta hagi quedat amb la textura de la típica tarta de Santiago (les anteriors sempre m'han quedat massa esponjoses).
Ingredients:
200 grs d'ametlla mòlta
50 grs d'ametlla granulada
4 ous
200 grs de sucre de llustre
ratlladura de pell de mitja llimona

Preescalfar el forn a 180ºC.
Posar en un bol el sucre i la ratlladura de la pell de llimona. Un cop estigui barrejat incorporar-hi els ous. Barrejar-ho be i incorporar-hi l'ametlla (en pols i granulada)
Quan la massa sigui homogènia abocar-la en un motlle baix prèviament engreixat amb mantega.
Coure al forn durant 20 minuts.
Tirar-hi una mica de sucre de llustre per sobre.
Be, la propera em toca la mona de pasqua que farem amb en Joan aquests dies de vacances i després.....
Uix quins nervis!!!!! un kit d'sferificació m'està esperant... Tot i que te manual d'instruccions em sembla que és més fàcil i entenedor muntar unes estanteries de l'Ikea. Properament en veureu els resultats.

divendres, 14 de març de 2008

MONA DE PASQUA

Avui penjo la recepta més senzilla que fins avui hi ha en aquest blog però alhora la recepta que més il·lusió em fa haver tastat.... la mona de pasqua que ha fet el Martí a l'escola.


INGREDIENTS:
1 donut normal
1 ou de xocolata
plomes, pollets, i tot el que vulgueu posar per guarnir-la




Be, no us puc donar gaire instruccions de com es fa perquè tot i que m'ho ha explicat un parell o tres de vegades encara no he entès tots els esforços que ha arribat a fer perquè se li aguantés l'ou com ell volia!!!
Aquí en teniu la foto de la mona i el procés de devoració que en 2 minuts ha acabat amb ella:

dissabte, 8 de març de 2008

GALETES AMB I PELS MÉS MENUTS

Després de molt (massa) de temps sense penjar res nou al blog, avui he trobat un ajudant que m'ha donat un cop de ma per fer unes galetes i menjar-nos-les aquesta tarda per berenar.
Aqui en teniu la prova...

La recepta és senzilla i amb 15 minuts al forn les galetes estan cuites. Els ingredients que necessiteu per a unes 25-30 galetes petites són:
50grs mantega
125 grs farina
60 grs sucre
1 cullera sopera de llet
1 cullereta de cafe de llevat
1 ou

Barrejar tots els ingredients (si teniu Thermomix 20 segons a velocitat 6), i deixar reposar la masa uns 15-20 minutets (reserveu-vos una mica de clara d'ou per pintar després les galetes).
Estirar-la amb un corró que quedi un gruix de 0,5 cm i amb motlles de fer galetes aneu fent formes diferents.
Poseu-les en una safata de forn o un silpat si en teniu. Amb un pinzell pinteu les galetes amb clara d'ou. Després poseu-les al forn preescalfat a 180º durant 15 minuts.