dijous, 21 d’agost del 2008

PASTÍS DE FORMATGE A LA MUNTANYA

Aquest dimarts vam pujar a veure la família Roca-Duran a Espot. En teoria anàvem a fer una excursió, però per culpa dels amenaçadors núvols de tempesta vam acabar amb l'alternativa d'anar a collir gerds i maduixetes de bosc a la vora de la casa.
Per sorpresa de tots vam acabar collint 1,2 quilos de gerds així que enlloc de menjar-los per postre vam decidir fer-ne melmelada i quedar altre cop el dijous per (amb la melmelada) fer un pastís de formatge.
Ha estat tota una experiència per que el fet de no tenir tots els estris ni les comoditats de casa de vegades porten petits problemes.....
Haig de dir però que, com l'any passat, m'he endut la Thermomix al càmping així que la tasca ha estat menys difícil del que es podia esperar.
Per la melmelada vaig fer servir:
Tots els gerds que vam collir
1 poma
el suc d'una llimona
400 grs de sucre
Vaig posar la poma al vas i la vaig triturar 4 segons a velocitat 6. Després vaig afegir la resta dels ingredients i va coure 30 minuts a 100ºC velocitat 2.
Un cop cuita vaig adonar-me de la quantitat immensa de llavors que arriben a tenir els gerds (i mira que en Martí ja m'havia avisat, eh?).... així que vaig decidir colar-la. Primer problema: el colador que hi havia a la mobil-home era molt petit i massa tupit, així que vaig fer servir l'escorredora... van passar bastants llavors però gran quantitat es van poder eliminar. En total ens van sortir 3 pots de melmelada.
Per al pastís hem fet servir el següent:
1 terrina de Philadelphia (volia fer servir formatge quark però per aquests poblets ha estat impossible trobar-ne)
2 iogurts de llimona de Cal Joanet (d'Ainet de Cardós), boníssims
1 iogurt natural de la mateixa casa
4 ous de gallina de la vall de Cardós
6 cullerades soperes de sucre
3 culerades soperes de maizena
un mica de formatge de cabra de Basturs (també molt bo)

Per a la base de galeta
un paquet de galetes Maria
100 grs de mantega

Primer hem fet farina de les galetes i les hem barrejades amb la mantega. Hem folrat la base i una mica els laterals dels motlles (no n'hem trobat de rodons així que n'hem fet servir de quadrats de la mida de fer els canalons). M'han ajudat en Biel, l'Anna i en Martí....


Després hem barrejat els ous, els formatges, els iogurts, el sucre i la maizena i els hem abocat als motlles.
Ho hem posat al forn... a quina temperatura? doncs no ho se... era un forn de gas i vaja que a la màxima potència. Han estat uns 50 minuts al forn. Després de deixar-los refredar una mica (no gaire per que ja havia arribar l'hora de les postres) hi hem posat la melmelada per sobre i a menjar!!!
Haig de dir que la galeta no s'ha adherit a la massa, em sembla que he triturat massa la galeta i que potser hi havia un pèl massa de mantega.... però tot i així estava boníssim....
Bon profit!

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Té molt mèrit fer un pastís fora de la cuina de casa i sense tots els estris i receptes adequades... tot i així, us va quedar molt bé, i amb l'afegit que els gerds els havieu collit vosaltres! Segur que estava boníssim!

Unknown ha dit...

Bones
Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut

La cuina vermella ha dit...

Hola! Quin 'gustasso' collir gerds, de debó! si haguessim vingut amb vosaltres de ben segur que no n'haguessis tingut prou per fer la melmelada!! que bons, ens els hauríem menjat pel camí!

Saluti ha dit...

nosaltres encara ens llepem els bigotis, no sé si eren els ingredients, la cuinera, la recepta o els ajudants, però era boníssim!!!

sí, la galeta va quedar separada, però ja hauria sigut perfecte! Algú sap perquè passa?

Anònim ha dit...

Sólo quería comentarte que yo tenía el mismo problema con las bases de galletas trituradas y mantequilla. Esta semana haciendo una tarta de queso probé a meter en el horno la la base sola unos 10-12 minutos, antes de meterla con el relleno. Y el resultado fue genial, por primera vez no se me deshacía todo al sacarlo del molde.
Un saludo y, por cierto, todo tiene una pinta genial.
Carmen

Glòria ha dit...

Gracias Carmen.... la próxima vez provaré el "truquillo" que me has pasado.