dissabte, 22 de desembre del 2007

FIGURETES DE MASSAPÀ

A en Carles i a la meva mare el agraden molt les figuretes de massapà típiques del Nadal així que aquest any he pensat de fer-ne unes quantes a veure com queden.
La massa és molt fàcil. L'heu però de deixar reposar a la nevera unes 6-8 hores abans de fer les figures i posar-la al forn.

Ingredients:
200 grs d'ametlla mòlta
200 grs de sucre glacé
1 ou
unes gotes de llimona
Jo he fet la massa a la thermomix, així que us poso com l'he fet.
Posar al vas la clara de l'ou, l'ametlla i el sucre. Programar 3 min a 37ºC velocitat 2.
Programar 1 min a velocitat espiga.
La massa queda a boletes petites. L'heu de treure i amb les mans feu una bola amb tota la massa i la poseu en un bol. Tapeu-la amb paper film ben adherit a la massa per que no s'assequi i faci crosta.
Un cop hagi reposat a la nevera només cal que feu les formes que vulgueu, jo només he fet uns petits rectangles. Pintar-los amb el rovell d'ou i poseu al forn ja preescalfat a 250ºC només a gratinar durant 6 minuts.
Bon profit!!

5 comentaris:

Gemma ha dit...

MMmm! t'han quedat espectaculars! Jo l'any passat en vaig fer amb ametlles de Mas de Barberans i estaven deliciosos!
El torró de yema també t'ha quedat increïble :)

Glòria ha dit...

Gràcies Gemma.
Ep! I Bon Nadal!!!

Anònim ha dit...

mmmmm..... aquestes figuretes estan boníssimes jo les he fet i a més li he ficat fruita confitada per sobre... estava... estan molt bons!!

Glòria ha dit...

Gràcies anònim. A casa van durar molt poquet.... l'any vinent n'hauré de fer unes quantes més

txxxx... ha dit...

Hola Glòria!
Sóc una de les conilletes d'índies de la feina del Carles.
Abans de continuar, deixa'm que et feliciti per aquest blog magnífic i per les receptes que vas penjant, sobretot per les que hem anat provant! mmmmm... totes han estat de molt alt nivell!
Ara bé, comencem a notar que la sequera que està afectant el nostre país també està tenint dures conseqüències en la teva cuina perquè fa més de 2 mesos que no plou res de nou!!!
Espero que la baixada de temperatures d'aquests darrers dies i les nevades al pirineu portin un canvi d'aires a Terrassa que engeguin de nou la producció culinària de JUGUEM A CUINETES!
Molts ànims!