diumenge, 4 de novembre del 2007

FLOR D'ANIVERSARI AMB CREMA I FRUITES

Avuí és l'aniversari del Carles (i el sant també) i per celebrar-ho ha vingut tota la família a casa a fer postres i cafè.
Com que a en Carles li agraden molt els pastissos amb fruita avui tocava fer alguna cosa especial i que li agradés sobretot a ell.
Aquí en teniu els ingredients:
masa filo
75 grs de mantega

maduixes
kiwi
pinya

per a la crema pastissera:
1/2 litre de llet
1 pell de llimona
1 branqueta de canyella
45 grs de maizena
4 rovells d'ou
75 grs de sucre

Per a la crema pastissera: posar en un pot la llet, la canyella i la pell de la llimona i fer bullir. Guardar una mica de llet per desfer la maizena. Afegir a la barreja de llet i maizena els rovells d'ou i el sucre. Quan la llet del foc bulli, colar-la i tornar-la a posar al foc. Afegir la barreja de maizena i ous i no parar de remenar fins que espesseixi. Deixar refredar en una plata coberta amb paper film tocant a la crema per tal que no faci crosta.
Per altra banda, desfer la mantega al microones. Folrar un motlle circular sense base (jo he fet servir cercles fets de paper d'alumini d'uns 2cm d'alçada) amb quadrats de masa filo d'un 15cm de costat pintats amb mantega. Jo n'he posat 3 "arrugadets" per tal que quedin com una flor. L'objectiu és fer un niu al mig per tal de poder posar la crema i les fruites i que quedin com una tulipa (com les de gelat). Posar-los al forn uns 8 minuts a 200ºC.

Posar la crema pastissera en una màniga i farcir el centre de la flor amb crema. Al damunt posar-hi les fruites que triem a trossets.



Bon profit!!