Aquesta és una d'aquelles receptes de l'àvia que sempre havia volgut aprendre a fer i que tenia pendent des de fa bastant de temps. Aquest dissabte va ser el dia.... al matí vam fer la massa (que cal deixar reposar) i a la tarda vam fer els pastissets, de confitura de carbassa i de cabell d'àngel. La
Dolors també va venir al taller de cuina de l'àvia ja que a casa seva també n'havien tastat i amb la seva filla Judith i el Martí vam tenir uns bons ajudants.
És la recepta tal i com la fan al poble de la meva mare (
Portell de Morella) i en fan tant de confitura de carbassa com de cabell d'àngel. A casa ens agraden més els de confitura de carbassa. I amb la massa també es poden fer "pastetes", galetes pels que som catalano-parlants.
Aquí en teniu els ingredients (per uns 50 pastissets, quan ens posem ja en fem per tota la família):
1 litre d'oli de girasol
1/2 litre d'anís especial per a pastes (30º d'alcohol)
275 grs de sucre
1,8 kgs de farina
confitura de carbassa o cabell d'àngel
Barrejar l'oli amb l'anís i el sucre. Un cop barrejat, anar incorporant la farina tamisada. Primer es pot barrejar amb una espàtula, després quan la massa es fa més densa millor fer-ho amb les mans.


Un cop ben amassada, cal deixar reposar entre 4-5 hores en el mateix bol tapat amb un drap.
Passat aquest temps tornar a amassar (la massa haurà deixat anar oli que cal tornar a lligar) i agafar-ne boletes de la mida d'una pilota de ping-pong i estirar fent una circumferència d'uns 10 cm de diàmetre sobre un paper vegetal o de forn. Posar una culleradeta de postres de confitura o cabell d'àngel i doblar el paper per fer-ne la forma del pastisset. Tancar amb els dits tot el contorn i retallar amb un rodet de pastes el marge per que quedi en la forma de mitja lluna.

Posar-los al forn preescalfat a 200ºC durant uns 30-40 minuts.
Treure del forn i deixar refredar una mica per no cremar-nos. Passar-los per un bol amb sucre per tal que quedin ensucrats per sobre.
Així van quedar els pastissos:

I així les pastetes que vam fer amb motlles de fer galetes:

Jo us puc dir que van quedar molt bones, però com una imatge val més que mil paraules podeu veure com van quedar de bones:


Bon profit!