
Els Reis em van portar el llibre d'en Xavier Barriga i me'l vaig llegir de principi a fi per aprendre d'aquest gran mestre.... i per fi!!! La seva recepta no falla!!! Magdalenes amb muntanyeta i ben bones.
Pels qui no tingueu el llibre aquí en teniu la recepta... la de les magdalenes "normals":
• 125g d'ous (són uns 2 ous grossos)
• 175g de sucre
• 60ml de llet
• 190g d’oli d'oliva suau
• 200g de farina (al llibre posa 210grs però a mi em sembla un pèl massa)
• 7g de llevat Royal (mig sobre)
• Un polsim de sal
• Pell d'una llimona ratllada.
Si teniu la thermomix ho podeu fer així:
• posar la papallona al vas. Tirar els ous i el sucre. 7 min 37ºC velocitat 3
• sense temps ni temperatura i a velocitat 1 anar tirant la llet amb un fi rajolí
• sense temps ni temperatura i a velocitat 1 anar tirant l'oli amb un fi rajolí
• sense temps ni temperatura i a velocitat 1 tirar la farina tamissada barrejada amb el llevat i la ratlladura de llimona
• quan haguem acabat de tirar la farina posar 2 minuts a velocitat 4 sense temperatura
Posar la massa en un bol i deixar reposar tapada amb un drap com a mínim durant 1 hora. Jo li deixo d'un dia per l'altre.
Quan la treiem de la nevera amb unes varilles fer una bona remenada a la massa.
Preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles fins a 2/3 parts de la seva capacitat i enfornar a 210ºC durant 14-15 minuts.No us puc dir si s'assequen gaire perquè a casa no els hi donem temps!
Bon profit!