dimarts, 22 de desembre del 2009

GALETES DE NADAL

Enguany amb el Martí hem fet unes galetes decorades de Nadal per donar a les seves mestres i a les de l'Aina.
La recepta que hem fet servir és molt similar a la d'aquest post de la Dolors, però com que hi hem fet algun petit canvi us poso la recepta que jo he fet servir.
Ingredients:
170 grs de mantega
170 grs de sucre glas
100 ml de llet
1 ou
600 grs de farina

La mantega ha d'estar fora de la nevera una bona estona abans per tal que la pugueu treballar amb unes varilles, per tant ha d'estar molt tova (i no és el mateix posar-la al microones). Primer de tot batre la mantega i quan ja estigui flonja afegir el sucre glas tamisat. Afegir l'ou i la llet i barrejar amb les varilles perquè quedi una textura líquida però homogènia. Un cop això afegir a poc a poc la farina tamisada. Hi haurà un moment en que ja no podreu fer servir les varilles i ho haureu d'amassar amb les mans. La massa no s'ha d'enganxar a les mans, quan passi això ja estarà a punt per estirar-la. La mida de l'ou, el tipus de farina, etc poden fer que la quantitat de farina sigui diferent (més de 600 grs. o menys).
Quan ja tingueu la massa ben amassada, feu una bola una mica aixafada i talleu-la en 4 trossos. Cada tros l'estireu amb un corró entre dos papers sulfuritzats i amb un gruix d'uns 4-5 mm. Els poseu a la nevera un mínim de 5 hores. És important que la massa estigui freda ja que es talla millor amb els motlles i a l'hora d'enfornar-les no perden la forma. Per a coure-les heu de tenir el forn preescalfat a 180ºC i triguen a coure's uns 15-18 minuts.
Deixeu-les refredar en una reixeta. Quan les traieu del forn estaran toves, i a mesura que es van refredant es van endurint.
Un cop fredes ja les podreu decorar. Per a la decoració us dirigeixo al blog d'una persona (la Bea de Tenerife) que ho explica molt i molt be.


Espero que passeu uns bons Nadals i que els Reis us portin moltes coses....
Bon profit!