diumenge, 11 de gener de 2009

EL PLANETA A TV3

Ei! Avui a l'espai internet de TV3 (just acabar el telenotícies migdia) ha sortit el Planeta de Cuines.

Quan vam posar-lo en marxa ja us dèiem que només era una eina per recollir els posts de tots els qui formeu part del Planeta.... així que moltes felicitats a tots.
I tot gràcies a les vostres receptes i comentaris!!!!
Aquí teniu el link per si no ho heu pogut veure en directe: Espai internet

diumenge, 4 de gener de 2009

NADAL 2008

Més de 2 mesos sense penjar res al bloc!!! Uf, això no pot ser.... i no serà perquè no haguem fet cosetes a la cuina.
Be, intentaré explicar-vos tot el que, per mandra, no he penjat durant aquesta llarga absència.
Primer de tot, va ser el Tronc de nadal. D'aquest no us puc posar cap foto perquè no vaig ser prou ràpida. La recepta la vaig treure del blog de la Dolors, amb l'única diferència que jo només el vaig farcir de trufa i no li vaig posar la crema de castanyes. Vam aprofitar per portar-lo per postres el dia que vam cagar el tió amb tota la colla d'amics. Aquell mateix dia també vam estrenar-nos amb el tema de les esferificacions.
Explicar-vos això necessitaria tot un post apart, de moment dir-vos que vaig esferificar moscatell i iogurt, i vaig fer un intent d'oli d'oliva que no vaig aconseguir. La del moscatell ve amb les receptes que s'inclouen al minikit d'esferificació (us en vaig posar la foto en aquest post) i la de iogurt és molt senzilla donat que al dur una elevada quantitat de calci només cal fer les esferes dins la barreja de gluco amb aigua. La que no va quallar tot i varis intents va ser la d'oli d'oliva. Vam veure'n la màquina a la nostra visita de la fundació Alícia i en alguns llocs per internet vaig veure que també en parlava d'aquesta esferificació però no vaig trobar-ne la recepta. Vaig decidir inventar-me-la i així va sortir!!! L'oli no es dissol amb l'Algin i al surar en la barreja d'aigua amb gluco tampoc va arribar a fer mai cap intenció de gelificar la superfície. Resultat res de res.
Aquí teniu una foto de l'experiment amb iogurt:
Podreu comprovar que el tema esferes ja és una altra qüestió.... no n'hi ha cap de la mateixa mida!!!Però va ser molt divertit, segur que repetiré.
Després van venir les felicitacions de Nadal. Enguany amb el Martí vam fer una capseta amb galetes i bombons per felicitar el Nadal a les mestres i amics de l'escola.
Vam fer unes galetes personalitzades, uns trufes i uns bombons de cereals. Aquí teniu la foto de la composició:


Vam fer també turrons com cada any.... no vaig fer foto tampoc però us remeto al post de l'any passat per si voleu veure'n la recepta. Aquest any ho vaig fer al foc amb l'olla i vaig deixar més temps per coure l'almíbar, uns 40 minuts. Vam quedar més bons.
Per últim una foto d'unes galetes de compra. Unes Carlotas que li van regalar al Martí la nit de Nadal. En Massitet i Kissumenja en van parlar en un post del seu casament i ara us puc dir que són boníssimes, aquelles galetes de mantega amb una decoració excel·lent. Aquí en teniu les fotos:



I ara només em queda desitjar-vos un bon any a tots i que els Reis us portin el que els heu demanat (si heu fet bondat de la bona, és clar!).