dijous, 23 d’octubre del 2008

FUNDACIÓ ALÍCIA

Per als qui estigueu interessats en veure, abans de la nostra visita, un reportatge sobre la fundació Alicia, el dimecres vinent (29/10/2008) a les 21:30 hores mireu-vos el programa QUÈ, QUI, COM al Canal 33.

dimarts, 14 d’octubre del 2008

LA TORTUGA PELLERINGA

Aquesta és una recepta que ha arribat a pas de tortuga al blog i és que la vam fer amb el Martí ja fa un parell de setmanes per cel·lebrar l'aniversari de la "iaia petita" com ell n'hi diu (la seva besàvia, vaja).
La vaig veure en el blog Cuinar per fer feliç i vaig pensar que seria una bona idea per fer un regal a l'àvia i alhora menjar-nos-el de postres.
La recepta està en un blog en francès i tot i que vaig fer-ne la traducció (amb un traductor automàtic perquè no en tinc ni idea de francès) al final vaig modificar-ne bastant les quantitats i ingredients.... així que us passo els ingredients que jo vaig fer servir.
Per la planxa de pessic:
4 ous
125 grs de farina
125 grs de sucre
Per al farcit (trufa):
400 grs de nata per muntar
200 grs de xocolata fondant
Per al farcit (nata)
300 grs de nata per muntar
Per a fer la cara, la cua i les potes de la tortuga:
2 melindros, un brioix petit i un parell de gotes de xocolata fondant.

Vaig batre les clares a punt de neu, i per altra banda vaig blanquejar els rovells amb la meitat del sucre fins que van doblar el seu volum. Vaig afegir les clares amb molta cura per no perdre el volum i vaig afegir la resta de sucre i la farina tamissada.
Vaig posar aquesta massa en un paper sulfuritzat i al forn ja preescalfat a 200ºC durant uns 12 min.
Per a fer la trufa vaig posar al foc la nata sense muntar i la xocolata fins que es va fondre i volia arrencar el bull. Vaig deixar-la refredar i la vaig posar a la nevera unes 5 hores.
Un cop fet el pa de pessic, el vaig deixar refredar una mica i vaig fer un braç de gitano amb la meitat de la trufa... ben embolicat el vaig guardar al congelador unes 2 hores.
Per a muntar la tortuga vaig folrar un bol amb paper film per tal que després em fos més fàcil desenmotllar-lo. Vaig tallar el braç de gitano a rodanxes de mig centímetre de gruix i vaig anar-les posant al voltant del bol. A l'interior vaig anar fent capes de trufa i de nata i intercalant també capes amb trossets de braç de gitano. Al final vaig posar tota la base amb rodanxes també del braç de gitano i cap al congelador.
Després només cal desenmotllar-lo i muntar la cara i les potes de la tortuga tal i com veieu a la foto.
És un pastís contundent i per tant amb trossets petits en tindrem més que prou... Al Martí li va fer molta il·lusió porta-li a l'àvia la Pelleringa....i és que a casa totes les tortugues que veiem tenen el mateix nom!
Bon profit!