dijous, 21 d’agost del 2008

PASTÍS DE FORMATGE A LA MUNTANYA

Aquest dimarts vam pujar a veure la família Roca-Duran a Espot. En teoria anàvem a fer una excursió, però per culpa dels amenaçadors núvols de tempesta vam acabar amb l'alternativa d'anar a collir gerds i maduixetes de bosc a la vora de la casa.
Per sorpresa de tots vam acabar collint 1,2 quilos de gerds així que enlloc de menjar-los per postre vam decidir fer-ne melmelada i quedar altre cop el dijous per (amb la melmelada) fer un pastís de formatge.
Ha estat tota una experiència per que el fet de no tenir tots els estris ni les comoditats de casa de vegades porten petits problemes.....
Haig de dir però que, com l'any passat, m'he endut la Thermomix al càmping així que la tasca ha estat menys difícil del que es podia esperar.
Per la melmelada vaig fer servir:
Tots els gerds que vam collir
1 poma
el suc d'una llimona
400 grs de sucre
Vaig posar la poma al vas i la vaig triturar 4 segons a velocitat 6. Després vaig afegir la resta dels ingredients i va coure 30 minuts a 100ºC velocitat 2.
Un cop cuita vaig adonar-me de la quantitat immensa de llavors que arriben a tenir els gerds (i mira que en Martí ja m'havia avisat, eh?).... així que vaig decidir colar-la. Primer problema: el colador que hi havia a la mobil-home era molt petit i massa tupit, així que vaig fer servir l'escorredora... van passar bastants llavors però gran quantitat es van poder eliminar. En total ens van sortir 3 pots de melmelada.
Per al pastís hem fet servir el següent:
1 terrina de Philadelphia (volia fer servir formatge quark però per aquests poblets ha estat impossible trobar-ne)
2 iogurts de llimona de Cal Joanet (d'Ainet de Cardós), boníssims
1 iogurt natural de la mateixa casa
4 ous de gallina de la vall de Cardós
6 cullerades soperes de sucre
3 culerades soperes de maizena
un mica de formatge de cabra de Basturs (també molt bo)

Per a la base de galeta
un paquet de galetes Maria
100 grs de mantega

Primer hem fet farina de les galetes i les hem barrejades amb la mantega. Hem folrat la base i una mica els laterals dels motlles (no n'hem trobat de rodons així que n'hem fet servir de quadrats de la mida de fer els canalons). M'han ajudat en Biel, l'Anna i en Martí....


Després hem barrejat els ous, els formatges, els iogurts, el sucre i la maizena i els hem abocat als motlles.
Ho hem posat al forn... a quina temperatura? doncs no ho se... era un forn de gas i vaja que a la màxima potència. Han estat uns 50 minuts al forn. Després de deixar-los refredar una mica (no gaire per que ja havia arribar l'hora de les postres) hi hem posat la melmelada per sobre i a menjar!!!
Haig de dir que la galeta no s'ha adherit a la massa, em sembla que he triturat massa la galeta i que potser hi havia un pèl massa de mantega.... però tot i així estava boníssim....
Bon profit!

dimecres, 6 d’agost del 2008

MAGDALENES CASOLANES

Ja queden pocs dies per començar les vacances i amb la colla de l'esmorzar (de la feina) hem decidit celebrar-ho... fa uns dies va ésser en Pere que ens va dur unes galetes de te (boníssimes Marina) , després en Toni va portar "leche frita" i el darrer va ser en Xavi que ens va comprar unes coques boníssimes per acompanyar el te/cafè.
Demà em toca a mi i portaré unes magdalenes que m'han ajudat a fer la Carla, en Guifré i en Martí.
No he estat a temps de fer fotos de la preparació, però sí del moment de tastar-les. Aquí en teniu la prova que han quedat molt i molt bones.


La recepta la vaig trobar al blog Cuina, cuina, cuina. Tot i que jo ja n'havia fet en una altra ocasió i ja havia penjat el post, aquesta vegada volia provar alguna recepta que no tingués nata ni llet.
L'única variació que he fet a la recepta original ha estat deixar reposar la massa una mitja hora a la nevera i enfornar-les a 220Cº.
No han pujat gaire, tot i que dins el forn si que ho havien fet (em sembla que les he cuit massa estona i un altre error és que no havia posat a preescalfar el forn i mentre amb els més petits posaven la massa als motlles no hem donat prou temps al forn a que arribés a la temperatura desitjada, i hem hagut d'esperar una miqueta, fet que potser ha fet que la massa no estés tan freda com calia...)
Apa, bon profit i bones vacances!!!!!!