dimecres, 18 de juny de 2008

RISOTTO AMB CEPS I BOTIFARRA

És una recepta que vaig fer dissabte passat per dinar i que tenia pendent encara de penjar.... En Xavi ens va venir a visitar des de Donosti i calia quedar bé! Vaig trobar a plaça uns ceps que feien una pinta.... així que anava amb la idea de comprar peix per fer un arrosset i vaig acabar fent un risotto amb ceps i botifarra... va quedar boníssim, i és que els ceps tenen una textura i un gust deliciós.

Ingredients (per a 4 persones - plat únic):
quatre culleradetes de mantega
un raig d'oli d'oliva
1/2 ceba mitjana o una de petita
ceps (jo en tenia 4 de mida mitjana, que van quedar en dos un cop ben nets; ja se sap que amb això dels bolets sempre es troben sorpreses ben vives ...)
una botifarra
400 grs d'arròs arborio
1 litre de brou de pollastre (jo vaig fer servir Gallina Blanca)
formatge parmesà

Posar a escalfar el brou de pollastre al microones o en un cassó al foc.
Posar en una cassola dues culleradetes de mantega i l'oli, quan estigui fosa afegir-hi la ceba. A foc baix coure uns 10 minuts; tirar-hi els ceps tallats a làmines ben fines i la botifarra tallada a rodanxes.
Quan estiguin cuits afegir l'arròs i deixar un parell de minuts. Remenar be i escampar be els ingredients per la cassola. (Un cop posem el brou es recomana no remoure amb la cullera sino només fer-ho agafant la cassola i sacsejant-la una mica).
Afegir brou fins que quedi cobert (i només cobert) l'arròs. Quan veiem que l'arròs es vagi bevent el brou anar afegint-ne més a poc a poc (un o dos cullerots cada vegada). Jo l'acostumo a coure uns 20 minuts però amb això de l'arròs ja se sap que va a gustos (a mi no m'agrada que quedi al dente, que es noti dur).
Un cop hàgim parat el foc tirar-hi un parell de culleradetes de mantega i una mica de parmesà ratllat i ara sí remenar-ho amb la cullera.

Bon profit!!