dilluns, 18 de juny del 2007

COCA DE CREMA

Arriba Sant Joan i arriben les coques de fruita, crema, llardons... mmmm que bones.
Avui he provat de fer una coca de crema i aquí us poso la recepta.

Ingredients:
Per la crema:
1 rovell d'ou
25 grams de sucre
8 grams de Maizena
125 ml de llet
la pell d'una llimona
Per la massa:
2 làmines de pasta de full
sucre
1 ou

Posar a bullir la llet amb la pell de la llimona (sense la part blanca). Mentrestant batre el rovell d'ou amb el sucre, i un cop ben batut afegir-hi la Maizena a poc a poc.
Un cop arrenqui el bull la llet, apagar el foc i deixar-la refredar. Colar-la. Afegir-la a la barreja de l'ou i posar-ho altre cop al foc, sense parar de remenar fins que espessi. Posar la crema en una plata, tapar amb film transparent (procurant que toqui a la crema, per tal que no es faci crosta) i deixar refredar.
Estirar una làmina de pasta de full a sobre un SILPAT o paper de forn. Escampar a sobre la crema deixant un marge d'un dit a les vores. Pintar el marge amb ou batut amb l'ajut d'un pinzell. Cobrir amb l'altra làmina de pasta de full i marcar tota la vora amb una forquilla per tal d'enganxar les dues capes. Punxar una mica la pasta de full per que no pugi, pintar-la amb ou batut i espolsar-la amb sucre.
Coure la coca al forn a 180ºC fins que quedi daurada (uns 25 minuts).

dilluns, 11 de juny del 2007

FLAM DE MATÓ

A petició de l'Alba i per agrair-vos el vostre suport avui us poso la recepta del flam de mató... allà va!
Ingredients:
150 grs de sucre
300 grs de llet
250 grs de nata líquida
250 grs de mató
1 sobre de quallada Royal

Engegar el forn a 180ºC.
Primer fer el caramel; posar una mica de sucre en un cassó, repartir-lo be i deixar-lo al foc. No moure fins que veiem que comença a desfer-se. Deixar fins que agafi el color que ens agradi.
Repartir-lo pel fons del motlle / motlles.
Posar en un pot la quallada, el mató, el sucre i la nata. Triturar-ho. Quan el mató s'hagi desfet tirar-hi la llet i tornar-ho a triturar. Omplir el motlle / motlles amb la barreja i posar-los en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. Coure durant 1/2 hora. És millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Surten uns 10 motlles individuals o un motlle rectangular de plum-cake.
Bon profit!

diumenge, 10 de juny del 2007

MELMELADA DE PEBROT

Hola amics!
Per fi m'he decidit en engegar l'aventura de tenir un blog propi.
no sé si tindré temps d'anar penjant cosetes a sovint, però la intenció hi és.
Avui per començar he pensat d'escriure una recepta ben facileta. És la primera que vaig fer en comprar la THERMOMIX i recordo que quan ens la va fer la Neus un dia que va venir a sopar ens va agradar molt.
Ingredients:
400 grs de pebrot vermell
150 grs. de sucre
90 cl. d'aigua
50 cl. de vinagre de poma

Es posen els pebrots tallats al vas i es programen 7 segons a velocitat 4.
Afegim la resta d'ingredients i programem 30 minuts a temperatura varoma i la velocitat 1.

Aquesta melmelada és molt bona acompanyada en unes torradetes amb formatge d'untar tipus Philadelphia.
Bon profit!