INGREDIENTS (per a dues barres)
400 grs. d'ametlla mòlta
400 grs. de sucre
100 grs. d'aigua
4 rovells d'ou
una mica de iema (jo la compro al Crec-Crec de Terrassa)
una mica de sucre per empolsinar al final
Aquest any ho he fet amb la thermomix, però els altres ho havia fet a foc tradicional en una cassola.
Us poso com ho he fet amb la thermomix.
Posar l'aigua i el sucre al vas i programar 25 min a temperatura VAROMA i a velocitat 1.
Tirar-hi l'ametlla i programar 3 min sense temperatura a velocitat 2.
Tirar-hi els rovells i programar 3 min més sense temperatura a velocitat 2.
Tirar la barreja en un motlle rectangular folrat amb paper vegetal (jo tinc una llauna que fa 17*25cm i és justament la mida de dues barres). Premsar-ho i deixar refredar.
Escampar per sobre la iema i empolsinar amb sucre. Cremar-ho.
Bon Nadal i bon profit!! I que el tió us cagui moltes coses!!!
Hola, sóc l'Anna. Felicitats són com els de pastisseria.Un dubte als ingredients veig que poses una mica de iema i a la descripció de la recepta no ?
ResponEliminaque és realment la iema, jo em pensava que era el rovell de l'ou.
La Gloria ens ha deleitat amb el torró de iema per celebrar el Nadal a la feina i us asseguro que està molt i molt bo, com diu ella al blog.
ResponEliminaHola Anna, la iema és com una confitura de rovell d'ou. Es fa coent el rovell d'ou amb sucre, però també el pots trobar a confiteries. Un cop desemmotllis els torrons es posa una mica a sobre escampada i al damunt el sucre i es crema com la crema catalana.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina