Aquesta és una recepta que ells anomenen de "cuina de supervivència urbana" i és a base de conserves.
Jo l'única variació que hi he fet és el calamar. Per a fer-la més ràpida ells van posar una llauna de calamars en oli; jo prefereixo comprar el calamar a la peixateria i coure'l jo a casa. La recepta no és tan ràpida però a mi m'agrada més.
Ingredients (per 4 persones)
3/4 de litre de brou de peix (Gallina Blanca o qualsevol altre... si en feu a casa millor que millor)
2 culleradetes de postre de sofregit El Molí de Pomerí
Fideus cabell d'àngel (depèn de la gana que tingueu, 400 grs o 1/2 quilo)
1 dau d'all congelat de La Sirena
2 calamars mitjanets
Primer de tot en la cassola on farem la fideuà coure el calamar a rodanxes (posar-hi una miqueta de sal). Al mateix moment podem enrossir en una paella els fideus. Posar oli i remenar els fideus fins que quedin en el punt torrat que ens agradin (jo els deixo bastant rossos). Mestrestant també podem posar a escalfar al microones el brou de peix.
Afegir els fideus a la cassola i posar el dau d'all i les dues cullerades de sofregit.
Afegir prou brou com per que cobreixi just els fideus. Aixecar el foc ben fort per que el brou bulli i quan ho faci deixar-ho a mig foc. Mai remenar la cassola amb una cullera ni cap estri, només agafar-la per les nanses sacsejar-la uns parell de vegades durant la cocció. Estarà a punt quan els fideus s'hagin begut tot el brou (veureu que s'han anat aixecant tots sense necessitat de posar-los a gratinar al forn).
Bon profit!